Om mig

Jag är en erfaren konstnär med mer än 20 års erfarenhet i yrket. Jag bor i Falköping där jag driver ett galleri där jag ständigt visar upp min egen konst. Min konst har en bred publik, och jag har samarbeten med många gallerier runt om i Sverige, samt har gjort utställningar i Europa, USA och Mexiko.

Jag arbetar främst med rakubränd keramik och sandgjutet glas, med fokus på ansikten. Jag vill förmedla en känsla av lugn och trygghet i mina konstverk. Jag har en stor kärlek för materialen och teknikerna jag arbetar i utforskar ständigt nya möjligheter att använda mig av dom.

Under många år har jag arbetet fram mitt eget formspråk där ett uttryck av lugn, värme och samhörighet står i centrum.

Jag har mottagit många utmärkelser för min konst och har ett stort antal samlingar och konstsamlare över hela världen. Mina konstverk har också varit med i många stora utställningar, både i Sverige och internationellt och har fått stor uppmärksamhet från konstintresserade runt om i världen.

Min konst är inköpt av ett stort antal konstföreningar.

Rakubränning

Raku är benämningen på en keramisk brännteknik som har sitt ursprung i Japan sedan 1500 talet och tekniken nådde Europa först under mitten av 1900 talet. Modern raku går till på så sätt att de i förväg brända keramiska föremålen glaseras och ställs in i en ugn, som värms upp till ca 1000 grader. Sedan tas ut dom ur ugnen, medan de fortfarande är rödglödande. Ursprungligen lät man bara föremålen svalna, varefter de användes vid de teceremonier, som var förbundna med raku-tekniken.

Raku